Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Žravé misky na milión způsobů..

0.0
Žravé misky na milión způsobů..

Potřebné ingredience

Na 3 misky : 1 tučný tvaroh (používám vaničkový Albert), Půl balení (6ks) cukrářských piškot Pafino (mají je v Tesku 12kč stojí celé balení) cukr, sirup, citron, ovoce (jahody, kiwi, mandarinky v puxli, rybíz, banán atd atd..), hrneček kávy (preso, neskafe),případně želatina.
Dále misky (ikea - jedna 8 kč:o), potravinářská folie

Postup přípravy

Vem čisté suché misky, do každe z nich zlom napůl dvě piškoty. Tyto pokap po lžičkách kafem (zbytek kafe vypij) anebo pro děti štávou z ovoce, sirupkem, vodou z kohoutku.
Misky zatím nech být a vytáhni z kradenca větší misku. Do té vrzni ten tvaroh a "nějak "ho rozdělěj.
Já dělam takto : přikápnu trochu vody, trochu sirupu (pomerančovýho třeba), trochu cukru krupice, trošku vanilkového cukru na ovonění. Prostě až ti to bude šmakovat - a bude to mít takovou tu správnou konzistenci - je hotovo.
Tento tvaroh kydni do misek na ty piškoty. Aby bylo v každé stejně.
Na tvaroh dej rozmašírované ovoce z cukrem. (může být rozmixované, já - dámy prominou - prostě rozšmaťchám rukama). Tento blebt položíme po lžících na tvaroh. (sladké ovoce nepřislazujeme).
Nakonec pokrájíme plátky ovoce (rybíz nekrájej na plátky, dej kuličky:o) a poklademe nahoru. Můžeme zalít želatinou vyrobenou dle návodu.
Hotové misky zaděláme potravinářskou folií.Chladíme v ledničce a podáváme. Lze samozřejmě vyrobit den dopředu. Vydrželo by asi i dva, ale to se u nás nestalo.
Variant je spousta. Je mozné dělat jako dort v dortove forme. V tom pripade pouzij bud kupovany korpus, nebo upeč tenký piškot. Mezi tvaroh a ovoce se dá dát vrstva pudingu (trochu zchládlý, než položíš další vrstvu dej uplne vchladit). Tvaroh muzeme nahradit zakys smetanou, mascarpone, slehačkou se ztužovačem urcite i netučným tvrohem ci jogurtem.
V případě banánové varianty (nedáváme cukr můžeme do "bílé vrstvy" nastrouhat margotku a posypat kakaem, piškoty pokapat rumem, vaječnákem atd atd.
Fanazii se meze nekladou.
Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ria 4. 6. 2009, 11:26
Zlatá Morava (clamp)
pebble 3. 6. 2009, 19:52
:-D :-D Se tu válím smíchy ;-) ;-) super postup :-D :-Djen aby všichni věděli co je třeba to - ...vytáhni z kradenca větší misku. Do té vrzni ten tvaroh... tvaroh kydni do misek :-D :-D Super, super super ;-) ;-) (hello)
mummin 4. 6. 2009, 11:18
@pebble no já to psala jak mi to šlo pod ruku (zajic)
bubble 4. 6. 2009, 11:24
@mummin Moravěnko zlatá, jak se mi stýská....... (child12) (L)
mummin 4. 6. 2009, 20:11
@bubble Žádné rozplývání nad mluvou! To můžu rovnou začít psát pohádky..valte vařit!! (6) :-) (L) (jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie